Pasta carbonara met garnalen, tilapiafilet en broccoli

Het schijnt dat pasta een dikmaker is, maar daarom is mijn advies altijd om wat minder pasta te nemen en wat meer groentes te gebruiken. Op het pak staat altijd 100 gram per persoon, maar ik neem de helft. Dat kan best en vooral in dit gerecht, want het wordt namelijk opgevuld met rode ui, gele paprika en groene broccoli, samen met tilapiafilet en garnalen.

pasta carbonara

In dit gerecht gaan redelijk veel ingredienten, dus het vraagt om wat multitasking. De combinatie is echter zeer de moeite waard. En omdat er allerlei verse producten in zitten, mag je best een zondigen door een half potje carbonarasaus te gebruiken en dat niet zelf te maken.

Qua boodschappen

Dit is genoeg voor 2 personen

  • 100 gram schelpjespasta
  • 1 tilapiafilet uit de diepvries
  • 200 gram grote garnalen uit de diepvries
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 broccoli
  • 1/2e pot carbonarasaus
  • Peper
  • Zout

Qua voorbereiden

Eerst zet je twee pannetjes met water op het vuur, 1 voor de broccoli en 1 voor de pasta. Het is daarnaast slim als je alles al hebt gesneden voordat je echt begint met koken.

Dat betekent dat de ui in halve ringen gaat, de knoflook gaat fijn, de paprika in blokjes en de broccoli in kleine roosjes.

De garnalen laat je ontdooien door ze in een kommetje te doen en er water uit de kraan op te laten stromen. Dat kan met de tilapia ook in een grotere kom, of die laat je gewoon wat langer uit de diepvries liggen.

Qua bereiden

Je kunt de pasta in de ene pan doen en de broccoli in de andere pan. Bij allebei gaat wat zout voor de smaak en bij de pasta doe je wat olijfolie. Dat zorgt ervoor dat de pan minder snel overkookt. De pasta heeft ongeveer 8 minuten nodig en de broccoli wat minder, afhankelijk van hoe groot de roosjes zijn. Gewoon proeven of het zacht is, dat is na ongeveer 5 minuten.

Mocht de broccoli tussentijds klaar zijn, giet het af en spoel het af met koud water. Het kan dan op een bordje apart en dat kun je naderhand weer in de pan doen om warm te worden. Ook de pasta kun je afgieten en klaar zetten als het gaar is.

In een wokpan en in een kleinere pan gaan wat olie. Het wordt tijd om te multitasken, dus let goed op. In de wok gaan de ui en de helft van de knoflook. Dat laat je voorzichtig warm worden, zonder dat het aanbrandt. Daar kan de paprika bij en dat bak je 2 minuten aan. Hier kan dan de helft van de carbonarasaus bij en dat laat je warm worden. Ik gebruik maar de helft van de saus, omdat het alles voldoende met elkaar verbindt en niet overheerst.

In een andere kleine pan gaan de afgedroogde garnalen. Droog ze af anders spettert het en kun je de rest van de avond poetsen. Die bak je aan met de andere helft van de knoflook en als ze een mooi kleurtje hebben gekregen, kunnen ze op een apart bordje. Snijd de tilapiafilet in wat kleinere stukken en bak ze in dit vet kort aan. Dat is ook ongeveer 2 minuten.

Als je dat allemaal hebt gedaan, kan alles bij elkaar in de wok. Dat betekent dus dat de pasta, broccoli, garnalen en tilapia bij het carbonaramengsel gaan. Dat roer je goed door elkaar, laat je even warm worden en breng je op smaak met zout en peper. Smakelijk!

En? Wat vond je ervan?

%d bloggers liken dit: