Over Lekkerheid

keuken“Lekkerheid – de eigenschap van lekker te zijn. Bijvoorbeeld in de volgende toepassingen:
1. Zucht tot lekker eten en drinken, kieskeurigheid.
2. Groote smakelijkheid, lekkere smaak.
3. Aangenaamheid voor oog of oor. Min gewoon.
4. Aangenaamheid voor geest of gemoed.”

Bestaat dat woord echt? Ja. Wordt het ooit gebruik? Volgens mij niet, maar het klinkt wel leuk toch..? Vooral omdat je eigenlijk wel weet waar het mee te maken heeft.

Deze blog wil ik graag op dagelijkse basis vullen met verhalen over alles wat maar met eten en drinken te maken heeft. Ik kook iedere avond en elke avond smaakt het weer prima, waarom zou ik dat niet met jullie delen? Je kunt hier dus recepten verwachten, maar ook verhalen over restaurants, wetenswaardigheden over voedsel en tips wat voor drankjes bij het gerecht passen. Ja, in een ver verleden ook nog barman geweest. Ik schreef ook de restaurantrecensies voor de Eindhovense variant van Dichtbij.nl, dus die zie je ook hier voorbij komen.

Deze blog gaat dus verder dan eten, het gaat eigenlijk over alles wat lekker is: optimale lekkerheid. Ik heb verder geen pretenties, ik vertel niet wat gezond voor je is (al kook ik wel gezond, maar ik heb geen flauw idee van diëten/wetenschappelijke onderbouwing van voedsel/medische zaken), ik ben niet de beste chef die er rondloopt, maar ik wil gewoon graag mijn enthousiasme voor eten met jullie delen. Een liefhebber die graag over eten schrijft.

Het gaat dus niet om chefkok-waardige gerechten, maar het zijn lekkere alledaagse maaltijden die door iedereen te maken zijn. Niet al te duur, niet al te moeilijk en met flink wat groentes om het gezond te maken. Als je de beschrijvingen volgt, kan het bijna niet fout gaan. Er komt ook een categorie met tips zodat je wat handigheid in de keuken kunt ontwikkelen.

En mocht je op- of aanmerkingen hebben, je kunt ze kwijt in de comments. Ik hoor het graag van je…