Gnocchi met spekjes, courgette, sugar snaps en spinazie in een saus van geitenkaas

Iets dat tussen pasta en aardappels in zit, maar net wat specialer is om op tafel te zetten? Ik heb het natuurlijk over gnocchi. Deze kleine balletjes kun je met heel veel dingen combineren en dat maakt het een fantastisch ingrediënt. Dit is mijn gnocchi met spekjes, courgette, sugar snaps, spinazie, kastanjechampignons, gele paprika en cherrytomaatjes in een saus van geitenkaas.

gnocchi geitenkaas

Het komt soms wel eens voor dat de groentelade in de koelkast vol ligt met overblijfselen van eerdere gerechten. Vandaag was zo’n dag. Ik had in mijn hoofd dat ik graag gnocchi wilde eten en haalde de boodschappen, maar bij thuiskomst gebruikte ik eigenlijk alles wat ik nog had liggen. Je kunt hier eigenlijk dus gewoon alles in kwijt, dus benut die kans!

Qua boodschappen

Dit is voldoende voor 2 personen

 • Een halve pak gnocchi
 • 1 rode ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 pakje geitenkaas (125 gram)
 • Verse spinazie (twee volle handen)
 • Half bakje kastanjechampignons
 • Halve gele paprika
 • Handvol cherrytomaatjes
 • Kwart courgette
 • Half zakje sugar snaps
 • Versgemalen peper

Qua voorbereiden

Voordat je begint met koken, is het verstandig om twee pannetjes met water op het vuur te zetten. Hier kun je de gnocchi en sugar snaps alvast in koken. Dat heeft ongeveer 4 minuten nodig. Als ze gaar zijn, spoel je ze af met koud water om de garing te stoppen en doe je ze weer terug in de koude pannen totdat je ze nodig hebt in je gerecht.

Ik vind het zelf altijd makkelijk om alvast alles gesneden te hebben. De rode ui gaat dus in halve ringen, de knoflook snijd je fijn, de courgette gaat eerst in plakken, dan in repen en dan in blokjes. Datzelfde doe je met paprika. De champignons gaan eerst door de helft en dan in kleine plakjes en de cherrytomaatjes gaan door de helft. Dat leg je allemaal apart op een bord totdat je kunt gaan bakken.

Als laatste snijd ik de buikspek in kleine reepjes. Ik gebruik van die verpakte gerookte buikspek uit de koeling van de supermarkt, maar je kunt ook gerookte spekreepjes uit een zakje gebruiken. De buikspek snijd ik op een andere snijplank in dunne plakken en dan in reepjes.

Qua bereiden

Dan kunnen we echt gaan bakken. In een pan doe je wat olie. Gebruik niet te veel, want er komt vet vrij uit de spekjes die je dan toevoegt. Als die een mooi kleurtje hebben, gaan daar de ui en de knoflook bij. Als die klaar zijn, kunnen daar de champignons, courgette en paprika bij en dat meng je goed door elkaar. Dit laat je een paar minuten bakken. Dit is ook het moment dat je de gare gnocchi erbij doet om weer op te warmen.

Als de groenten zacht zijn, kan de geitenkaas erbij. Verbrokkel de geitenkaas met je handen boven de pan en zet het vuur zachter. Roer de kaas erdoorheen totdat het een zachte massa wordt.

Voeg dan beetje voor beetje de spinazie erbij en laat die slinken. Op het laatst kunnen dan gare sugar snaps en de gehalveerde tomaatjes erbij.

Breng het nog even op smaak met verse peper. Zout is in mijn ogen niet nodig, want het spek is al aardig zout. Roer het allemaal goed door elkaar en je kunt opscheppen!

Smakelijk eten en ik ben benieuwd naar jullie mening…

En? Wat vond je ervan?

%d bloggers liken dit: