Bagel & Juice: een stukje buitenland om de hoek van de straat in Eindhoven

Een zaterdagmiddag is de beste tijd om ergens wat te lunchen in de stad. Het enige lastige is om te bepalen waar je dat het beste kunt doen. Er is namelijk zo veel keuze! Mijn keuze valt vandaag op Bagel & Juice omdat ik wat anders wil dan een simpel broodje en ook nog eens op een leuke locatie wil zitten. Waarom is het zo leuk bij Bagel & Juice? Het eten is prima, de sfeer is top en de locatie is op zijn minst onalledaags te noemen: de Kleine Berg dus.

Paradijsvogels

Waarom noem ik het onalledaags? Een kleine greep uit wat je aantreft: een stripboekwinkel, cafés vol met paradijsvogels, bijzondere restaurants en hippe uitgaansgelegenheden. De Kleine Berg is een opmerkelijk stukje Eindhoven, omdat het zo ontzettend divers is. Met de dure auto’s in de parkeerplekken en de markante panden oogt het zelfs wat buitenlands, terwijl het natuurlijk gewoon midden in het centrum ligt. Het is een mooie verrijking voor de binnenstad, voor als je een keer wat anders wilt dan de doorsneewinkels. Met onder meer de Kreeftenbar, Umami (mijn favoriet restaurant), Javaans Eetcafé, Mangiare en Bagel & Juice wordt ook gedacht aan de inwendige mensen.

Drukke bedoening

buitenkant

Iedere eetgelegenheid in de Kleine Berg heeft haar eigen charme. Mijn keuze valt dus op Bagel & Juice. Het is een kleine lichtblauwgekleurde lunchroom, met rode luifel en sfeervolle glas-in-loodramen aan de bovenkant van de grote ramen. Ik ben op zoek naar een lunch en het liefst wil ik die nog in het zonnetje kunnen nuttigen. Dat is echter een heilloze zaak, want de terrasjes voor het pand zitten eigenlijk bijna altijd vol. Dat komt vast vanwege de mogelijkheid om in de zon te zitten, want met de langsrijdende auto’s (lees: Porsche en Audi) is het eigenlijk helemaal niet zo’n geschikte locatie voor een terras. Er lopen ook constant mensen voorbij, waar fietsers zichzelf vakkundig tussen proberen te manoeuvreren. Het is dus een drukke bedoening buiten en dat blijkt binnen niet anders te zijn.

binnenkant

De zaak is namelijk niet erg groot en de mintgroene tafels met houten stoelen staan redelijk dicht op elkaar. Aan een kant kun je plaatsnemen op zitbanken en dat zit best comfortabel. Ik heb zo een uitzicht op de lunchroom en heb even nodig om het op me te laten inwerken. De muren zijn mintgroen, denk ik. Het is namelijk een beetje een onbepaalde kleur, maar is compleet anders dan de kleur van de tafels. Aan de muur hangen posters van bijzondere type mensen die iets doen. Het is niet het standaard kunstwerk dat je normaal aan de wanden ziet bij horecagelegenheden. Op de muur achter mij hangen posters van wat er op cultureel niveau in Eindhoven te doen is. Dat is vast bedoeld voor de bezoekers van Bagel & Juice, want over het algemeen is het jong en hip, en die groep gaat graag uit.

Constante stroom aan geluid

menukaartOver muziek gesproken, op de achtergrond hoor ik vooral de bassgitaar van een liedje, zonder dat ik echt hoor wat het is. De rest van het muziekgeluid gaat namelijk op in het omgevingsgeluid. Er is een constante (zonder dat het vervelend wordt) stroom aan geluid van pratende mensen en de sapmachine. Zoals de naam van de tent doet vermoeden: ook voor een vers gemaakt sapje kom je hier tot je recht.

Ik bestel een juice met meloen, ananas en passievrucht. Mijn bagel wordt besmeerd met vitello tonato. Ik hoor wel eens dat de bediening lang op zich laat wachten, maar ik heb daar geen slechte ervaringen mee. Het eten wordt snel bediend, terwijl ik merk dat de drie mensen in de keuken het gewoon enorm druk hebben. Het is een klein keukentje waar ze soepel langs elkaar heen bewegen.

Een vreemd soort broodje

De bagel wordt bezorgd op een plank en ik ruik meteen de truffel al. Een goed teken. Een bagel is eigenlijk maar een vreemd soort broodje: van de buitenkant glad, maar wel dik qua consistentie. Het lijkt wat weinig als je het voor je krijgt, want het heeft ongeveer een diameter van iets meer dan 10 centimeter Het brood heeft geen uitgesproken smaak, waardoor de ingrediënten goed naar voren komen. Er ligt een blaadje knapperige sla op, inclusief kalfsfilet, tonijn-truffelmayonaise en kappertjes. Het koude sapje is een goede mix tussen zoet en zuur, een frisse en vitaminerijke afwisseling.

bagel

De bagel en sap vormen samen een prima invulling van de lunch. Ik heb genoeg gegeten en ik heb ook nog de perceptie dat het gezond is. Het kost samen 10 euro. Dat lijkt wat veel voor een simpele lunch, maar voor heel even heb je je wel in het buitenland gewaand. Ik heb het er graag voor over.

En? Wat vond je ervan?

%d bloggers liken dit: