Burrito’s uit de oven met kip, paprika en avocado

Dit is weer een gerecht dat je vast niet tegenkomt in kookboeken van de gezondheidsgoeroe’s, maar het is zo lekker dat ik dit af en toe gewoon moet eten. Het bevat kip, wat groentes, kaas en avocado. En in avocado zitten gezonde vetten, dus zo slecht kan dit heus niet zijn. Toch..? Dit zijn mijn burrito’s uit de oven met kip, paprika, champignons avocado en kaas.

Burrito's

Je kunt deze burrito’s overigens ook kopen in een pakje en daar is echt niks mis mee, maar ik wil op Lekkerheid liever de zelfgemaakte versie tonen. Het smaakt allebei prima en ja, ik geef gewoon toe dat ik af en toe ook een pakje gebruik

Qua boodschappen

Dit is voor 2 personen

  • Pak met kleine tortilla’s, 3 per persoon is voldoende
  • 4 kippendijfilets
  • Kruidenmix voor burrito’s
  • Rode paprika
  • Kastanjechampignons – half bakje
  • Rode ui
  • 2 rijpe/zachte avocado’s
  • Knoflook – 2 tenen
  • Creme fraiche – 125 ml
  • Geraspte kaas

Qua voorbereiden

Verwarm de oven voor op 150 graden, verpak de tortilla’s in aluminiumfolie en laat ze warm worden in de oven. Die heb je straks pas weer nodig.

Zoals altijd, vind ik het fijn om alles gesneden te hebben voordat ik begin met bakken. Het kan sneller en efficiënter, maar ik verkies kookplezier boven snelheid. Dat betekent dat je begint met het snijden van de groentes. Al kun je beter eerst een wok langzaam al heet laten worden op het vuur.

De rode paprika gaat eerst door de helft, dan weer door de helft, de pitjes gaan eruit, die snijd je in repen en dan in blokjes. De rode ui gaat in halve ringen, de knoflook gaat fijn en de champignons gaan eerst door de helft en dan in plakjes. De avocado’s snijd je verticaal helemaal in, dan draai je de 2 helften los van elkaar. Met een mes haal je de pit eruit, dan snijd je de avocado tot aan de schil horizontaal en verticaal in en schep je de blokjes eruit. Een avocado gaat op een bord, de andere opbrengst in een schaal die later nog aan de beurt komt.

Op een aparte plank snijd je de kippendij in kleine blokjes

Qua bereiden

De kippendij gaat in de hete pan met wat olie en die kun je alvast een goudbruin kleurtje laten krijgen. Duurt ongeveer een minuut of 8. Je kunt er dus ook voor kiezen om eerst de kip te snijden en te bakken, zodat je in die 8 minuten de groentes kunt snijden. Wat je wilt, niets is fout.

Als de kip op kleur is, gaan daar eerst de ui en de helft van de knoflook bij. Als die zacht zijn, gaan daar de paprika en champignons bij. Dat roer je goed door elkaar en bak je 2 minuten mee. Dan kan er de kruidenmix bij, inclusief wat water. Doe er niet te veel water bij, want je wilt droge tortilla’s uiteindelijk en niet dat heel je armen tot aan je ellebogen onder zitten tijdens het eten (true story).

Het schaaltje met de helft van de avocado verdient dan wat aandacht. Prak de avocado zo fijn mogelijk. Schep daar de creme fraiche door, inclusief de rest van de knoflook. Meng dat goed door elkaar zodat het een mooie zalf wordt. Als dat klaar is, kun je dat wegzetten en wordt het tijd om de tortilla’s te vullen.

Pak de tortilla’s uit de oven en zet de oven op 200 graden. Besmeer ze met de avocadozalf, doe er dan wat van het kip/groenten-mengsel op, inclusief wat avocadoblokjes. Rol de tortilla’s dicht en leg ze in een ingevette ovenschaal. De vouw van de tortilla’s moet aan de onderkant zitten.

Doe dat zo voor elke tortilla. Daarna giet je een halve zak geraspte kaas over de burrito’s en dit bak je in de oven van 200 graden in ongeveer 8 minuten af. De kaas moet gesmolten zijn en dan is het etenstijd!

Smakelijk alvast. Ik ben benieuwd wat je hiervan vindt…

En? Wat vond je ervan?

%d bloggers liken dit: