Over Michiel

MichielHallo dan! Michiel hier, uit het jaar 1982 en woonachtig in Eindhoven. Vanaf mijn 18e woon ik op kamers en ben ik me echt gaan interesseren in koken. Want ja, elke dag friet en pizza is ook niets. Van jongs af aan al meegekregen dat koken samengaat met liefde en genieten. Als er ’s avonds maar wat lekkers op tafel stond, dan was het goed. Ongeacht wat de dag had gebracht.

Ik heb de kneepjes van het vak geleerd toen ik als afwashulp in de keuken van een restaurant begon. Koken kon ik niet, maar het was wel een mooie kans om het te leren. Daar is de basis gelegd en daar geniet ik nu nog steeds elke dag van.

Er was een moment in mijn leven dat ik moest gaan kiezen wat ik wilde worden. Ik twijfelde tussen journalist en kok. Ik koos voor het schrijven als beroep en voor het koken als hobby. Op deze blog kan ik die twee mooi met elkaar combineren.

Het viel mij op dat zo weinig mensen koken leuk vinden en er de tijd voor nemen. Je hoort veel verhalen van moeders die niet kunnen of willen koken en voor ‘makkelijk’ kiezen. Vaak betekenen die eenvoudige gerechten ook dat het niet gezond is. Met deze blog wil ik gewoon wat inspiratie voor in de keuken geven en laten zien dat koken helemaal niet moeilijk is. Met een paar eenvoudige stappen heb je al snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel!