Zalmburger met avocado, rode peper en zelfgemaakte spinaziepesto

Koken is ook gewoon nieuwe zaken uitproberen en kijken of het smaakt. het verbetert je kookvaardigheid en daarnaast tover je ook gewoon wat nieuws en verrassends op tafel. Zo ook met deze zalmburger met avocado, spinazie en een zelfgemaakte spinaziepesto.

zalmburger

Niet dat ik hier zelf op gekomen ben hoor, ik haalde inspiratie uit het recept van Allerhande, een ideale bron van inspiratie. Je kunt gewoon een ingredient intypen en de website zoekt er een gerecht bij. Voor mij is dat ideaal om af en toe nieuwe zaken uit te proberen, omdat ik de gerechten natuurlijk wel naar eigen smaak aanpas. Probeer het zelf maar eens uit: Allerhande.

Het bracht mij op het idee om deze supergezonde burger te maken. De burger heeft zelf een zachte zalmsmaak, is nog redelijk sappig. De rode peper zorgt voor wat extra pit en smaak. De avocado maakt het romig, terwijl de spinaziepesto het geheel met elkaar verbindt en een extra smaak geeft. Best lekker dus.

Qua boodschappen

Dit is genoeg voor 2 broodjes die zo vullen dat het ook voor 2 mensen genoeg is. Na 1 broodje zat ik namelijk vol.

  • 1 verse zalmfilet
  • 1 zak spinazie
  • 100 gram cannellinibonen
  • 1 spaanse peper
  • 1 theelepel mosterd
  • Witte kaas uit een potje, inclusief wat olie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 avocado
  • 2 volkoren harde broodjes
  • Paneermeel (voor als de zalm te nat is)

Qua voorbereiden

Dit gerecht heeft een aantal stappen nodig en je hebt een keukenmachine nodig om het fijn te malen. Voordat je gaat bakken is het verstandig om alles al klaar te hebben staan.

We beginnen met de zalmburger. De zalmfilet gaat in grove stukken en die kunnen in de keukenmachine met ongeveer 100 gram spinazie. Daar gaan ook de uitgelekte cannellinibonen bij en de rode peper kan erbij, samen met de mosterd, peper en zout. Dat maal je helemaal fijn tot een papje.

Je moet zelf even kijken hoe nat het is. Als het te nat is, kun je dit corrigeren met de paneermeel.

Met natte handen verdeel je het mengsel in tweeën en draai je er ballen van. Die ballen leg je op een bordje apart.

Dan wordt het tijd voor de pesto. De keukenmachine was je schoon met wat water. Daar gaat dan ongeveer 100 gram spinazie in, de witte kaas, wat olie uit het potje van de kaas, de kappertjes en wat peper. Dat maal je fijn tot een smeuïge pesto. Mocht het wat te flauw zijn, dan kun je extra zout en peper toevoegen, even goed proeven. De pesto schep je met een lepel in een kommetje.

De avocado vergt ook wat handigheid. Snijd met een mes over de hele lengte in tot aan de pit, dan draai je de twee helften los en met het scherpe gedeelte van de mes mep je op de pit zodat je die eruit kunt halen. Snijd de avocado dan tot aan de schil in de lengte in en schep de avocado eruit met een lepel. Dit leg je ook apart op een bordje.

Qua bereiden

In een pan gaat wat olie uit het potje van de witte kaas en die laat je warm worden. Druk de ballen zalmmengsel in tot burgers en bak ze in ongeveer 8 minuten om en om goudbruin en gaar. Als je ze te lang bakt, bestaat de kans dat ze wat droog worden en dat zou zonde zijn natuurlijk.

Met een broodmes snijd je de broodjes open en de onderkant besmeer je met de spinaziepesto. Daar gaat dan nog wat van de spinazie op, daar komen de burgers op en daar bovenop komt de avocado. Voor de presentatie zet je de bovenkant van de broodjes ertegenaan en de rest van de pesto kan in een kommetje erbij. Smakelijk!

En? Wat vond je ervan?

%d bloggers liken dit: