Tortilla’s met guacamole, tomatensalsa en gegrilde kip

Tortilla’s zijn tof! Enorm simpel te maken, maar wel echt heel lekker omdat je erop kunt doen wat je ook maar wilt. Op het menu staan vandaag volkoren tortilla’s met zelfgemaakte guacamole, een tomatensalsa, rucola en gegrilde kip met burritospecerijen uit de oven. Het klinkt Mexicaans en met alle componenten is dat ook zo. Het is nog net geen Casa Bonita om helemaal dol van te worden, maar het smaakt weer prima. Si, me gusta!

op bord

Dit gerecht bestaat uit losse componenten die je helemaal zelf in elkaar draait. Je kunt er ook voor kiezen om guacamole uit een potje te kopen, maar met verse avocado is het natuurlijk veel lekker (en vast ook veel gezonder). Tijdens het grillen van de kip heb je genoeg tijd om alles te maken. Het lijkt dus een redelijk uitgebreid gerecht, maar je hebt het aardig snel op tafel staan.

Qua boodschappen

Dit heb je nodig voor 2 personen.

 • 4 of 6 kippendijfilets – afhankelijk van of je een grote eter bent
 • 1 vleestomaat
 • Bakje cherrytomaten
 • 1 rode ui
 • 2 zachte avocado’s
 • 1 limoen
 • Beetje rucola
 • Verse peterselie
 • Burrito seasoning mix
 • Olijfolie
 • Peper en zout

Qua bereiden

Om te beginnen zet je de oven aan op de grill- en hete luchtstand. Ik weet niet of elke oven dat heeft, maar anders is gewone hete lucht ook wel prima. Ik verwarm de oven voor op 200 graden.

Kippendijfilets grillen

Op een plastic snijplank maak ik met een mesje kleine rasters in de kippendijfilets. In een ovenschaal meng ik de burrito mix met olijfolie. Daar gaan de kippendijfilets in, die meng je goed door de olie en dat gaat voor 20 minuten de oven in. Na 10 minuten draai je ze om. Als het goed is, is 20 minuten dus genoeg. Daarna kunnen ze op en snijplank en snijd je ze in reepjes, want dat eet wat makkelijker. Waarom kippendij? Die zijn vaak wat malser dan normale filets.

kippendijfilet

Guacamole 

Met een mes snijd je de avocado’s in de lengte in, dan draai je zo los van de pit en met het mes hak je in de pit. Je draait dan een kwart rond en dan kun je de pit er zo uithalen. Met een mes snijd je een raster in de avocado’s tot aan de schil en dan schep je de blokken in een kommetje. Met een vork prak je dat tot een papje. Je rolt de limoen flink over de snijplank, die limoen kan door de helft en een halve limoen pers je uit in het kommetje. Daar gaan dan wat peper, zout, olijfolie en gesneden peterselie (de helft bewaren) in. Ik vind de guacamole lekker zo, maar je kunt er bijvoorbeeld ook rode peper in doen. De limoen niet vergeten, want dan heb je kans dat de guacamole verkleurt.

avocado

Tomatensalsa

In een andere kom maak je de tomatensalsa. Dat is niets anders dan een rode ui in halve ringen, de vleestomaat in blokjes, de cherrytomaatjes door de helft, wat olijfolie en de rest van de peterselie. Dat meng je goed door elkaar. Als je wilt, kan de andere helft van de limoen erbij. Weggooien is immers ook zonde.

salsa en guacamole

Qua opdienen

In een warme tortilla gaat dan eerst wat guacamole, dan wat rucola, dan wat tomatensalsa en dan de kip. Oprollen en eten maar!

En? Wat vond je ervan?

%d bloggers liken dit: