‘Schnitzel possenhofen’ met aardappelen, augurk en mosterd

Koken met augurken, champignons en mierikswortel. Het kwam wat vreemd op me over toen ik inschakelde op 24Kitchen en Rudolph het gerecht ‘Schnitzel possenhofen‘ zag maken. Ja, ik geef het toe: ik kijk regelmatig naar 24Kitchen. Heerlijk in de uurtjes dat er toch niks op televisie is en het is natuurlijk goed voor de inspiratie. Altijd goed voor leuke gerechten en weetjes over eten.

schnitzel possenhofen bord

Ook vandaag weer een bron van inspiratie, want dit vreemde gerecht moest ik gewoon namaken. Dit is mijn variant van Schnitzel possenhofen: aardappelen, met sperziebonen, champignons, augurken, bieslook, paprika, crème fraîche en mosterd. Inclusief schnitzel natuurlijk. In het originele recept staat overigens dat je mierikswortel moet gebruiken. Leuk en aardig als je dat vaker gebruikt, maar voor deze keer volstaat mosterd ook gewoon. Bijzonder gerecht met de frisse smaak van de augurk.

Qua boodschappen

Dit gerecht is voldoende voor 2 personen

  • 2 schnitzels
  • 1 rode paprika
  • 3 grote aardappelen
  • Half bakje champignons
  • Handvol sperziebonen
  • 4 augurken
  • Bakje bieslook
  • 125 ml crème fraîche light
  • 1 lepel mosterd

Qua voorbereiden

Je begint met 2 pannetjes water op het vuur, zodat het water al kookt als je de spullen hebt voorbereid. Het ene pannetje is voor de aardappelblokjes en in de andere kunnen de sperziebonen.

De aardappels schillen, dan in plakjes en daar maak je blokjes van. Van de sperziebonen snijd je de eindes en dan in kleinere stukken. Die kun je beide blancheren. De sperziebonen ongeveer 4 minuten en dan afspoelen met koud water, de aardappelblokjes kun je wat langer laten koken. Hoe langer je ze kookt, hoe minder lang je ze hoeft te bakken. Ik zou ze niet te lang koken, want dan worden ze wat papperig. Dus na 6 minuten afgieten en eventjes laten uitwasemen.

In de tussentijd kun je de rest van de groentes snijden, Dus de champignons gaan in plakjes, de paprika en augurk in stukjes en ook de bieslook kan fijn worden gehakt.

Qua bereiden

Dan zet je twee andere pannen op het vuur. Een grote pan/wok voor de aardappelen en een koekenpan voor het vlees. Ik zou beginnen met de aardappelen in wat olie. Die bak je een paar minuten aan en dan kunnen de champignons erbij. Dat laat je dan een paar minuten bakken.

In de tussentijd doe je de schnitzels in de andere pan met lekker veel boter. Die schnitzels hebben ongeveer 6 minuten nodig. Als ze klaar zijn kun je ze laten uitlekken op een keukenpapiertje.

Als de aardappelen en champignons een mooi kleurtje hebben, kunnen de paprika, augurk en bieslook erbij. Niet alle bieslook want die heb je nodig om te garneren.

schnitzel possenhofen

Dat laat je samen warm worden en dan kan er een flinke schep crème fraîche bij (volle eetlepel), samen met een flinke theelepel mosterd. Die verhouding smaakte prima, maar je moet zelf maar eventjes kijken waar je van houdt. Dat roer je goed door elkaar en laat je nog twee minuten warm worden. Wat peper en zout en klaar!

Op het bord doe je dan wat van het aardappelmengsel, daar gaat een schnitzel op en daar komt nog wat bieslook overheen. Ja, de citroen uit het originele recept was ik vergeten.

En? Wat vond je ervan?

%d bloggers liken dit: