Rode pesto van zongedroogde tomaten en paprika

Rode pesto is een gerechtje dat je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Je kunt het smeren op een stokbroodje , maar het is natuurlijk ook lekker in combinatie met pasta en kip. Bij de supermarkt kun je altijd zo’n potje rode pesto kopen, maar dat vind ik niet zo veel smaak hebben. De verse rode pesto is wel lekker, maar ook echt een calorieënbom. Het bracht me op het idee om het eens een keer zelf te maken, zonder dat ik nu echt weet hoeveel calorieën er in zitten. Maakt ook niet uit, het smaakt heerlijk! Dit is dus mijn rode pesto van zongedroogde tomaten, olijfolie, rode paprika en cherrytomaatjes.

pasta rode pesto

Qua boodschappen

Dit is genoeg voor een flinke portie rode pesto waar je meerdere dagen van kunt eten

  • Pot zongedroogde tomaten
  • 1 rode paprika – wat kleiner gesneden
  • Handvol cherrtomaatjes
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 2 tenen knoflook
  • Beetje kaas
  • Handje pijnboompitten – geroosterd in een pan zonder olie
  • Italiaanse kruiden

Qua bereiden

Het makkelijke van rode pesto maken is dat je eigenlijk bijna genoeg hebt aan een staafmixer. Het is gewoon een kwestie van erin mikken en het apparaat doet de rest. Het is wel verstandig om de paprika wat kleiner te snijden, want dan mixt het sneller.

rode pesto voorbereiden

In de mixer gaat dus een flinke hoeveelheid zongedroogde tomaten, de paprika, wat cherrytomaatjes, de tenen knoflook, een beetje kaas en de pijnboompitten. Je kunt er ook wat peper, zout en Italiaanse kruiden bij doen, met eventueel wat basilicum als je dat nog hebt. Dat mix je goed door elkaar en daar doe je steeds wat olie bij uit het potje van de zongedroogde tomaten. Zonde om weg te gooien namelijk, want het zit boordevol smaak. Mocht je niet genoeg hebben, dan kan er gewoon bij olijfolie bij natuurlijk.

Je mixt het allemaal door elkaar totdat je een mooie gladde saus hebt. Het hoeft niet heel vloeibaar te zijn, dus mag best wat dikker blijven. Niet te veel olie gebruiken.

rode pesto in bak

Ik eet het samen met gebakken kipfilet, wat pasta en gebakken groentes, zoals courgette, paprika, ui en champignons. Als je ze gebakken hebt, kan er een flinke schep pesto op en meng je de gekookte pasta er doorheen. Klaar is je gerecht. Simpel, maar lekker! Niet te vaak eten, want ik vermoed dat het niet heel erg goed is voor de lijn met al die olie in combinatie met de pasta.

En? Wat vond je ervan?

%d bloggers liken dit: