Perzische Kip Orzo met gedroogde abrikozen, sugar snaps en courgette

Soms weet je echt niet wat je moet maken en dan zijn de pakken Wereldgerechten van Knorr echt ideaal. Het zorgt weer voor wat inspiratie en je eet maaltijden die je niet zo snel zelf zou verzinnen. Ik ga vandaag voor de Kip Orzo. Op het pak staat dat het een Perzisch gerecht is, maar een Iraanse vriend van me kende het niet. Dat maakte me helemaal nieuwsgierig naar het eindresultaat. Dit is mijn ‘Perzische’ Kip Orzo met gedroogde abrikozen, courgette, rode ui, sugar snaps en cherrytomaatjes.

kip orzo

De orzo is best een bijzonder ingrediënt. Het lijkt op een mix tussen rijst en pasta en zijn kleine, zachte stukjes in je mond. Mocht je dit voor twee personen maken, dan zou ik ook maar 2/3e van de orzo erbij doen. Ik had nu alles voor 2 personen en dat werd wat veel. De gedroogde abrikoos wordt ook zacht en maakt het wat zoeter. Die is trouwens nog best prijzig in de winkel: 3,29 euro voor 250 gram. Hoewel de courgette van zichzelf niet veel smaak bevat, wordt het zo toch best een smakelijk geheel. Gewoon een keer uitproberen dus.

Qua boodschappen

Dit is genoeg voor 2 personen, voor 3 of 4 doe je er gewoon extra groentes en kip bij.

  • Knorr Wereldgerechten: Perzische Kip Orzo
  • 350 gram kippendijfilet
  • Halve courgette
  • 100-150 gram diepvries sugar snaps (ontdooid in stromend water)
  • 1 rode ui
  • Half bakje cherrytomaatjes
  • 40 gram tomatenpuree
  • 100-150 gram gedroogde abrikozen

Qua voorbereiden

Het is een gerecht dat niet veel tijd nodig heeft qua voorbereiden. Op een plank snijd je de rode ui in halve ringen en de halve courgette gaat nog een keer door de helft, die snijd je helemaal over de lengte door en dan maak je er blokjes/kwart maantjes van. De cherrytomaten gaan door de helft, net als de gedroogde abrikozen. De sugar snaps zet je in een schaaltje onder stromend koud water en na een paar minuten zijn ze ontdooid.

Op een andere snijplak snijd je de kippendijfilet in blokjes. Ik gebruik dit altijd in plaats van kipfilet, want dat is een stuk zachter. En dus lekkerder. Dat was het alweer, tijd om te koken!

Qua bereiden

In een grote (wok)pan doe je wat olie en daar bak je de kip in aan. Na ongeveer vier minuten kan de ui erbij en dat roer je even goed door elkaar.

In een kommetje meng je dan een eetlepel olie met de marinade uit het pak en de tomatenpuree. Als de kip een mooi kleurtje heeft (na 8 minuten ongeveer) kan dit mengsel erbij en dat laat je een minuutje koken.

Dan kan de orzo erbij, samen met 650 milliliter water. Het vuur mag nu wat zachter en dit laat je ook tot het kookpunt komen. Het hoeft niet heel hard te koken.

Na 5 minuten kunnen de sugar snaps en de courgette erbij. Dat roer je goed door elkaar. Als het goed is, merk je al dat het indikt en het dus niet meer zo nat is.

Dit laat je weer 5 minuten koken en dan kunnen de cherrytomaatjes en de abrikozen erbij. Goed door elkaar roeren. Dat mag je nog zo’n 2 à 3 minuten laten koken, totdat het redelijk droog is.

In de tussentijd laat je een andere kleine pan warm worden zonder olie en daar rooster je de amandelstukken in. Dit moet je af en toe goed door elkaar roeren, zodat het niet aanbrandt.

Als de orzo-mix lekker droog is en de amandel is geroosterd, kun je het opdienen.

Zo moest het eruit zien:

pak kip orzo

Maar mijn versie is minstens net zo lekker. Smakelijk!

En? Wat vond je ervan?

%d bloggers liken dit: