Pastasalade met pesto, avocado en kip

Het is zonde om ingrediënten weg te gooien,pastasalade met groene pesto omdat ze over de datum zijn. Het is natuurlijk veel beter om alles op te maken voordat je alles in de vuilnisbak kunt mikken. Ik probeer dus altijd wat in elkaar te draaien van de leftovers, gecombineerd met wat producten uit de supermarkt. Omdat ik nog wat groene pesto over had van mijn gnocchi-recept van vorige week, besloot ik om dat te gebruiken voor een nieuwe salade. Een bijzonder eindproduct, met een verrassende smakencombinatie.

Een salade stap voor stap bereiden

Een salade dus, dat betekent dat niet alles warm hoeft te zijn. Je kunt deze afzonderlijke ingrediënten dus stap voor stap bereiden. Voor de duidelijkheid beschrijf ik puntsgewijs hoe ik tot deze prima salade kom:

 • In een pan kokend water doe ik wat zout en 75-100 gram volkoren fusili pasta. Dat laat ik 8 minuten koken totdat het beetgaar is. Dan in dezelfde pan terug doen en met wat schepjes groene pesto op smaak brengen.
 • Ik snijd een kipfilet horizontaal doormidden, besprenkel die met olie, peper en zout en bak ik 4 minuten aan 1 kant en 4 minuten aan de andere kant bruin. Als ze klaar zijn, snijd ik er kleine reepjes van. Dat kan bij de pasta.
 • Ik haal de schil van een rode ui, die ui halveer ik en dan maak ik er halve ringen van. In de pan waar ook de kip in is gebakken, fruit ik de uienringen aan en als ze zacht zijn, kunnen ze bij het pasta-kip-mengsel.
 • Ik snijd wat groentes die ik nog in mijn koelkast heb liggen fijn. Dat is nog een halve rode paprika. Wat zongedroogde tomaten. Wat tomaatjes halveren. Een kwart komkommer in blokjes snijden. Dan doe ik al die groentes in een grote salade schaal.
 • Ik ga met een mes door een avocado over de hele lengte en draai de twee helften los. Met een koksmes haal ik de grote pit uit 1 helft door erin te slaan met de scherpe kant, om zo de pit uit de avocado los te draaien. Met een klein mesje snijd ik eerst horizontaal tot aan de schil door en dan verticaal, zodat je mooie blokjes krijgt. Met een lepel schep ik die blokjes in de saladeschaal bij de rest van de groentes. Datzelfde doe ik met de andere helft van de avocado.
 • Dan kan het pasta-kip-ui-mengsel bij de groentes en die schep je wat door elkaar. Wat zout en peper zorgen voor wat extra smaak in dit gerecht.
 • Op een bord doe ik wat spinazie die ik nog had liggen en daar schep ik de pastasalade bij. Dat is alles. Eten maar!

Mooie afwisseling tussen smaken, textuur en temperatuur

De combinatie van komkommer met pasta en avocado oogt wat vreemd. Het leuke is dat je elke hap wat anders proeft. De komkommer is natuurlijk wat hard en dat voelt bijzonder aan in je mond als je net de zachte avocado hebt geproefd. En dan heb je ook nog de temperatuurverschillen. Sommige delen zijn lauwwarm, andere delen koud en dat zorgt voor een mooie afwisseling.

Het boodschappenlijstje:

 • 75-100 gram volkoren fusili – gekookt
 • 1 potje groene pesto – enkele lepeltjes bij de pasta
 • 1 kipfilet – gebakken, in reepjes
 • 1 rode ui – gehalveerd in ringen
 • 1 halve rode paprika – in blokjes
 • Kwart komkommer – in blokjes
 • Wat cherrytomaten – gehalveerd
 • 1 avocado – in kleine blokjes
 • 1 zak spinazie

En? Wat vond je ervan?

%d bloggers liken dit: