Nederlanders bezuinigen op eten

Geen dure biefstukjes, maar wel de kiloknallers. Wij Nederlanders staan bekend om onze zuinigheid en dat blijkt ook uit ons koopgedrag in de supermarkt. Volgens het Voedingscentum kiest meer dan de helft van de Nederlanders voor goedkopere eten sinds het uitbreken van de crisis.Je vindt het artikel hier. 

Nederlanders kiezen minder voor kant-en-klaremaaltijden en pakken sneller groenten in blik dan verse groentes. Ook zijn fastfoodrestaurants, snackbars en afhaalmaaltijden minder populair sinds het uitbreken van de crisis.

Dat is natuurlijk niet zo’n hele bijzondere conclusie, want als je minder te besteden hebt, kies je eerder voor goedkopere producten. Allemaal een logisch gevolg van minder inkomsten. Wat ik echter durf te betwijfelen is dat koken met verse producten niet heel duur hoeft te zijn, terwijl je wel zeker weet dat het gezonder is. Met groenten in blik weet je nooit precies wat ermee is gedaan of welke stoffen het nog meer bevat.

Ik kook zoveel mogelijk met verse producten en probeer zo min mogelijk te verspillen. Mijn avondeten ligt meestal rond de 5 euro als ik voor mezelf kook. Het duurste component is dan meestal het vlees. Als je voor meer mensen kookt, wordt het bedrag per persoon vaak ook wat minder omdat je dan wat groter kunt inkopen.

Wat ik eigenlijk wil zeggen, het draait niet altijd om geld. Je kunt ook vrij goedkoop eten, maar dan met verse producten zodat je weet dat je gezond bezig bent. En dat is ook best wat waard, toch?

En? Wat vond je ervan?

%d bloggers liken dit: