Gnocchi met broccoli, roomkaas, cherrytomaten en saucijzen

Met gnocchi (klinkt als njokkie heb ik me laten vertellen) kun je veel kanten op. Zo heb ik al eens een variant gemaakt met groene pesto, maar vandaag staat er wat anders op het menu. Dit is mijn variant van gnocchi met broccoli, roomkaas, knoflook en saucijzen.

gnocchi broccoli tomaten

Op het pak staat dat gnocchi gekookt moet worden en in drie minuten klaar is, maar ik vind het dan altijd van die slappe meelballetjes. Als je het nou eerst kookt en daarna bakt, worden ze wat harder van de buitenkant en krijgen ze ook nog eens wat meer smaak. Samen met de broccoli en de saucijzen wordt het een smaakvol geheel.

Qua boodschappen

Dit is genoeg voor 2 personen

  • 100-120 gram gnocchi per persoon- ligt beetje aan de hoeveelheid honger
  • 4 kleine saucijzen
  • Half bakje cherrytomaatjes
  • 1 grote broccoli – superfood, kun je nooit genoeg van eten. Ik kocht er 1 van 412 gram en hield 300 gram over na het snijden.
  • 1 teen knoflook
  • Roomkaas
  • Gemalen peper

Qua voorbereiden

Je zet twee pannen op het vuur met water en zout, die zijn voor de gnocchi en de broccoli. Die kun je rustig tot een kookpunt laten komen, zonder dat je het er al in doet. Zorg dat de grootste pan voor de broccoli is, want daar meng je straks alles in door elkaar.

Een andere pan gaat op het vuur met wat boter en daar bak je alvast de saucijzen in. Die zijn na ongeveer 8 minuten wel klaar op een laag vuur. Zorg dat de boter niet verbrandt, want die heb je dadelijk nog nodig om de gnocchi in te bakken, maar dat komt later.

In de tussentijd snijd je kleine roosjes van de broccoli:door de helft over de steel snijden, dan de binnenkant van de steel eruit snijden en dan in kleine roosjes. Het moeten hapklare brokjes worden. Ook de teen knoflook snijd je fijn en de cherrytomaten kunnen door de helft. Dit kan apart op een bord.

Qua bereiden

De broccoli en de gnocchi kunnen in de beide pannen. Na ongeveer drie minuten kan de gnocchi worden afgegoten. De broccoli heeft dus een beetje langer nodig, maar zorg ervoor dat dit niet te hard kookt, want het moet geen broccolisoep worden. Gewoon het vuur uit als je denkt dat het bijna gaar is. Het moet nog wel een bite hebben.

Als het goed is, zijn de saucijzen nu ongeveer klaar en die leg je in wat aluminiumfolie apart.

Dan gaat de afgegoten gnocchi in de pan met de boter van de worsten en daar gaat ook de helft van de knoflook bij. Dit laat je even rustig bakken, zodat de gnocchi een mooi kleurtje krijgt.

Dan kun je de broccoli afgieten en die gaat terug in de pan. Doe er ongeveer een eetlepel roomkaas bij, samen met de gebakken gnocchi. Dit meng je goed door elkaar, samen met wat versgemalen peper en de rest van de knoflook om het op smaak te brengen. Je hoeft geen zout te gebruiken, want dat zat al in het water van de broccoli en gnocchi en wellicht zit dat dus ook nog genoeg in de pan nu.

Op een snijplank snijd je de saucijzen in dunne plakken en die kunnen ook bij de gnocchi en broccoli. Hier kunnen door de tomaten bij en dan is het klaar. Dat schep je op een bord en maak je af met wat versgemalen peper.

Simpel, maar zeer smakelijk!

En omdat ik nog over had en het zo lekker was, heb ik het de dag erna nog maar een keer gemaakt, alleen had ik toen geen cherrytomaatjes meer en gebruikte ik iets meer roomkaas:
gnocchi broccoli

En? Wat vond je ervan?

%d bloggers liken dit: