Salade van biefstuk met crema balsamico dressing

Biefstukreepjes, warme champignons en groenten in een balsamicodressing. Het is een heerlijke combinatie voor als je een salade wilt eten, zonder enorm veel moeite te doen. Door de combinatie van warm en koud wordt het echter net wat anders dan de normale salade. En als je dan ook nog eens het bord mooi opmaakt, lijkt het alsof je er veel moeite voor hebt gedaan. Dit is mijn salade van biefstuk met warme champignons en groentes in een zoete balsamicodressing.

biefstuk crema balsamico

Salades zijn natuurlijk hip en een goed alternatief voor de zwaardere maaltijden. Iedereen wil caloriearm eten, waarbij koolhydraten worden gemeden. Er is zelfs een trend met de naam Dutch Cuisine waarbij het gaat om het 80-20-principe gaat: 80 procent groenten, 20 procent vlees. Dat komt mooi samen in dit gerecht.

Qua boodschappen

Dit is voor 2 personen

  • 2 biefstukjes
  • Half bakje kastanjechampignons
  • Zak rucola
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 Vleestomaat – had ik toevallig nog liggen
  • Fles Crema de balsamico
  • Mosters
  • Olijfolie

Qua bereiden

Zoals gebruikelijk vind ik het altijd fijn om alles gesneden te hebben, voordat het echte bakken begint. Ook nu weer. Dus de champignons gaan in plakjes, de paprika in blokjes, de cherrytomaatjes worden gehalveerd, de rode ui in halve ringen en de tomaat in blokjes.

In een pan gaat wat olie en daar bak je de biefstuk in. Heb je vaak moeite met het bakken van een perfecte biefstuk? Lees dan deze blog eens. De biefstuk is vandaag redelijk dik, dus ik bak ze aan beide kanten 3 minuten met wat peper en zout en leg ze daarna onder een stuk folie op een bord te rusten.

In de tussentijd kun je de dressing maken en dat is niet zo heel moeilijk. In een apart kommetje doe je wat crema balsamico, wat peper, zout en een schepje mosterd. Dat klop je door elkaar en voeg je steeds wat olijfolie toe tot je een mooi gebonden dressing hebt. Je kunt variëren in hoeveelheden, tot wat je lekker vindt.

In dezelfde pan van de biefstuk bak je daarna de champignons tot ze mooi zacht zijn.

Dan wordt het tijd om alles samen te voegen in een grote schaal. Dus de gesneden groentes gaan samen met de rucola en de dressing in de bak. Je moet zelf maar kijken hoeveel dressing je lekker vindt. Daar gaan dan ook de warme champignons bij en dat roer je goed door elkaar.

De salade kan op het bord, dan snijd je de biefstuk in reepjes en die leg je op de salade. Met wat extra crema balsamico maak je het daarna helemaal af.

En? Wat vond je ervan?

%d bloggers liken dit: